Liverpool College

Liverpool College este amplasat la 4 mile de centrul oraşului Liverpool (825 000 locuitori). Oraşul este centrul administrativ al comitatului Merseyside din nord-vestul Angliei şi a dobândit recunoaştere internaţională graţie trupei muzicale „The Beatles” şi a echipei de fotbal cu acelaşi nume. Baza şcolară ocupă o suprafaţă de 26 ha într-o frumoasă zonă cu păduri, în imediata vecinătate a unui parc renumit din sudul orașului, care este obiectiv natural protejat. Colegiul dispune de transport propriu cu autobuzul, care facilitează accesul la obiectivele istorice și culturale ale oraşului.
În condiţiile unui mediu destins şi liniştit, în care se pune accentul pe nevoile și cerinţele individuale, elevii au oportunitatea de a-şi valorifica la maxim potenţialul. Colegiul se bucură constant de realizările excepţionale ale elevilor săi încă de la înfiinţarea lui în 1840 şi până astăzi. În procesul de învăţare sunt utilizate cele mai bune practici educaţionale, fapt care transformă Liverpool College într-una dintre cele mai prospere și de prestigiu şcoli din regiune.
Clădirile şcolii sunt construite în stil victorian tipic şi conţin săli de clasă moderne, studio de artă, bibliotecă, teren cu gazon sintetic, sală de informatică, laboratoare de ştiinţă, cabinet de muzică, pistă de atletism, terenuri de tenis, cricket, sală de gimnastică, sală de fitness, studiouri de design, dansuri, teatru etc.Sistemul de învățământ: A-Levels
Web adresa: www.liceestrainatate.ro/i/ro/liverpool-college