The Royal School Wolverhampton

The Royal School Wolverhampton este o școală de tip internat din Marea Britanie, cu peste 150 de ani de existență, aflată sub patronajul Casei Regale britanice.

The Royal School reprezinta o comunitate mica, in care atmosfera familiala este in permanenta intretinuta de elevii, profesorii si personalul scolii. Traditia academica a scolii se centreaza pe atentie individuala, toleranta si respect fata de celalalt.

Scoala ofera o pregatire buna mai ales la materii precum stiinte naturale si matematica. The Royal School se poate mandri cu rezultatele elevilor, fiind totusi o scoala neselectiva, dar avand resursele necesare pregatirii elevilor pentru admiterea la Oxbridge si la universitatile de top din Marea Britanie sau de peste granite.

Campusul scolii se intinde pe o suprafata de 25 acri, iar spre beneficiul celor 467 de elevi ai acesteia, s-au realizat investitii semnificative in complexul sportiv.

Din septembrie 2016, scoala a obtinut subventionare din partea guvernului britanic, astfel ca atat elevii britanici, cat si cei europeni, beneficiaza de scolarizare gratuita, parintii urmand sa plateasca taxa de cazare si mese si costurile aditionale.

The Royal School Wolverhampton dispune de cinci cămine, în care elevii sunt repartizați în funcție de gen și de vârstă. Acestea dispun de camere individuale, duble sau triple.Sistemul de învățământ: GCSE, A-Levels
Web adresa: www.liceestrainatate.ro/i/ro/the-royal-school